loading   Laddar sida...

UTBILDNING KONFERENSER 

Familjedaghemskonferens 19 januari 2018 (OBS! Flyttad från 171117!)

Elite Park Avenue Hotel,  Göteborg
För 19:e året i rad har GR Utbildning nöjet att arrangera Familjedaghems-konferensen, en mycket uppskattad konferens för dagbarnvårdare och  chefer. 

Att hantera känslostarka barn i vardagen

Bo Hejlskov Elvén är leg. psykolog och jobbar med utbildning och handledning kring hantering av problemskapande beteende hos både barn och vuxna, i skolan, på boenden, i psykiatrin och i kriminalvården. Han har bl.a. skrivit böckerna Problemskapande beteende vid utvecklingsmässiga funktionshinder, Beteendeproblem i skolan, Beteendeproblem i äldrevården och Barn som bråkar - att hantera känslostarka barn i vardagen.

Barn som bråkar, skriker och inte gör som de vuxna säger är svåra att hantera. Eftersom upprörda känslor smittar av sig, är risken stor att du själv snart är lika arg som barnet. Ta reda på vem som egentligen har problemet, justera förväntningarna på vad barnet klarar av och öva på att hålla dig lugn, är några av råden i denna konkreta och engagerande föreläsning.
Dagens föreläsning syftar till att ge dagbarnvårdare praktiska verktyg att hantera utåtriktat och störande beteende med. Metoden som används utgår från ett nytänkande förhållningssätt som kallas lågaffektivt bemötande.
Föreläsningen handlar om förhållningssätt och teori, metod och bemötande. Målet är att dels erbjuda effektiva metoder, dels ge deltagarna en ram att utveckla egna metoder utifrån. 

Vardagens skattkammare

Leif Strandberg, psykolog och författare, har arbetat med barns  lärande och utveckling i 40 år. Han kommer att tala om hur barnen lär  genom att vara tillsammans, lär genom att leka och lär genom att  utforska sin vardagsvärld. Leif är inspirerad av Vygotskjijs socio-kulturella teori och har skrivit böcker och artiklar i ämnet;  "Vygotskij i praktiken", "Att göra matematik - en liten bok för  dagbarnvårdare". Förra året kom Leif ut med ”Läroplanen, barnen och jag” som helt och hållet handlar om barnen i förskoleåldern.

Allt spännande finns i vardagen. I vardagen kan barnen uppleva,  upptäcka och öva färdigheter av många olika slag: sociala, praktiska,  emotionella.
 

Under samma himmel

Susanna Anderstaf, är förskollärare med lång erfarenhet av att arbeta i mångkulturella områden i Jönköping. Hon är numera  doktorand på Högskolan för lärande och kommunikation. Hon forskar och föreläser om interkulturalitet med gränsöverskridande pedagogik för social hållbarhet.

Pedagogiskt arbete innebär dagligen möten mellan olika människor. Olikheter utifrån kulturer och normer ska flätas samman. Vilka värden och värderingar skapar vi i vårt förhållningssätt till varandra?  Hur bygger vi en gemenskap med varandra? I detta arbete är interkulturell pedagogik och normkreativt förhållningssätt en viktig förutsättning för detta arbete. För vem blir du i mötet med mig? Och hur kan vi skapa ett vi?
 

  • Målgrupp: dagbarnvårdare
  • Datum:  fredag 19 januari 2018
  • Tid: kl. 09.30-16.30; OBS! Fika 08.30-09.30
  • Plats: Elite Park Avenue Hotel, Göteborg
  • Pris: 990 kr exkl. moms inkl. lunch och två fika
  • Anmäl dig senast: fredag 15 december
  • Kontaktperson: lislott.lundahl@grkom.se

Anmälan görs på nätet och är bindande efter sista anmälningsdag.
Plats kan överlåtas.

Göteborgsregionens Kommunalförbund, GR | Anders Persongatan 8, Göteborg 
Tel: 031- 335 50 00 | 
Hemsida: www.grkom.se