loading   Laddar sida...

Att leda digital utveckling    INSTÄLLT

I ljuset av Nationella IT-strategin anordnar GR Utbildning en heldagskonferens för skolledare på temat att leda digital utveckling.
Vad innebär samhällets digitalisering? Hur påverkar samhällets digitalisering skolan? Hur kan du som ledare organisera för lärarnas lärande och leda ett pedagogiskt förändringsarbete kopplat till våra styrdokument och med fokus på lärande och undervisning? Hur planerar ni för implementering av den reviderade läroplanen som börjar gälla 1 juli 2018? Detta ämnar vi söka svar på gemensamt under dagen.

Utöver föreläsningar kommer det att finnas gott om tid och utrymme för interaktion och att lära tillsammans.
 

Varmt välkomna!

Föreläsare för dagen:

Carl Heath är senior forskare och ansvarig för Digitalisering och Lärande i RISE, Research Institutes of Sweden. Carl är verksam i gränslandet mellan IT, lärande och interaktionsdesign. I över ett decennium har han arbetat med frågor kopplade till digitaliseringen av samhället, ofta med fokus på utbildningsområdet. Carl kommer att prata kring hur vi med industrisamhället i backspegeln träder in i ett digitaliserat interaktionssamhälle. Seminariet syftar till att beskriva vilken riktning utbildning, samhälle och teknologi färdas åt, och vilka konsekvenser får detta för skolan. Vi gläntar på dörren till framtiden, och ser på vilka teknologier och samhällstrender som påverkar dagens och morgondagens skola och elevens möjligheter och förutsättningar i den.

Malin Frykman arbetar som utvecklingsledare för grundskolan i Kungälvs Kommun. Hon är också författare till boken Skolledare i en digitaliserad värld -Att leda lärande.  Malin har bred erfarenhet av digitalisering inom skolan och tidigare har hon arbetat som skolutvecklare med fokus på digitalisering på GR, samt varit rektor i Kungälvs kommun. Malin kommer att prata om skolledarens roll i en digitaliserad värld och inleder med att utforska vad det är skolledaren och skolan behöver göra för att lyckas med digitaliseringen av sin verksamhet för att sedan konkretisera hur skolledaren kan göra för att leda det förändringsarbete som digitaliseringen av skolan är.

Ante Runnquist arbetar med utveckling av lärmiljöer på arkitektbyrån Codesign i Stockholm. Ante har lång erfarenhet inom skolans värld, först som elev och student i 17 år, sedan har han arbetat som gymnasielärare, pedagogisk utvecklare, rektor och förskolechef, utvecklingschef och sedan som egen konsult. Under de tio senaste åren har Ante arbetat med idén om en tillgänglig och sammanhängande lärmiljö som utgångspunkt. Tillsammans vill Ante undersöka hur vi kan förbättra förutsättningarna för lärande och utveckling med denna idé som utgångspunkt. Vi kommer att definiera framgångs- och undergångfaktorer i den sociala, pedagogiska, fysiska och digitala lärmiljön.
 

  • Målgrupp: Skolledare och huvudman
  • Datum: Måndag 25 september
  • Tid: kl. 8.30-16.30
  • Sista anmälningsdag: Fredag 8 september
  • Plats: I Göteborg, lokal meddelas två veckor innan konferensen
  • Pris: 1595 kr exklusive moms inklusive förmiddags- och eftermiddagsfika samt lunch
  • Anmälan görs under fliken Anmälan

Kontakt Sandra Svensson
sandra.svensson@grkom.se

Göteborgsregionens Kommunalförbund, GR | Anders Persongatan 8, Göteborg 
Tel: 031- 335 50 00 | 
Hemsida: www.grkom.se