loading   Laddar sida...

GS-huset

Du som är generalsekreterare eller motsvarande – ta chansen och diskutera både strategiska frågor och operativa erfarenheter i GS-huset!
Från lunch fram till middag den 9 maj har vi ett eget program för dig som är generalsekreterare, övrig tid deltar du i Insamlingsforums ordinarie program. I årets GS-hus sätter vi fokus på ledarskap, effekten av vårt arbete och etiska perspektiv, viktiga områden där en eftermiddag i GS-huset kan ge dig inspiration och kunskapspåfyllnad. Programmet ser för närvarande ut som nedan. Tiderna är hålltider med utrymme för pauser.

11.30 Samling i receptionen för promenad till Seregården där vi äter lunch

13.00 Ledarskap och innovation i ideell sektor 

Att leda anställda, medlemmar och volontärer, och med många direkta och indirekta intressenter som ofta har åsikter om verksamheten, ställer krav på ledarskapet i ideell sektor. Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare Cancerfonden och tidigare generalsekreterare på Röda Korset, startar eftermiddagen med att reflektera kring ledarskap, engagemang och insamling i ideell sektor. 

Fredrik Lundgren från Pond och Fredrik Lindblad från PwC fortsätter eftermiddagen och pratar om varför PwC köper en innovationsbyrå och vilka lärdomar kan ideell sektor dra från det i sitt eget utvecklingsarbete?        

15.00 Effekt framför administration – hur når vi dit?
Effekten av våra verksamheters arbete är inte bara ett viktigare och mer relevant mått på hur väl en gåva kommer till användning, än administrationskostnader. Effektmätning är också ett verktyg för att leda organisationer utifrån ändamål och målsättningar. Nynke Kuperus, Manager Impact Measurement & Knowledge, Oxfam Novib, Nederländerna inleder samtalet genom att berätta om hur de utvecklar och arbetar med metoder för att mäta effekt. Föreläsningen hålls på engelska, samtalet sker varvat på svenska och engelska.

16.00 Etiska frågeställningar för insamlingsorganisationer
Ian MacQuillin, chef för Rogare, en fundraising think tank vid Plymouth University’s Hartsook Centre for Sustainable Philanthropy, sätter fokus etik, ledarskap och kritiskt tänkande i relation till insamling och givande. Föreläsningen hålls på engelska, samtalet sker varvat på svenska och engelska.

17.30 Tid för vila, motion, mingel eller bara vara.

19.00 Fördrink och middag med övriga deltagare på Insamlingsforum.

Anmäler du dig till GS huset, deltar du som vanligt i övriga Insamlingsforum. Du bor i enkelrum på vackra Seregården på Djurönäset. Priset är detsamma som för övriga insamlingsforum 7400:- .

Enbart för FRIIs medlemmar. Vid anmälan, kryssa i rutan för GS – hus. Obs, Max 20 platser. Programmet är preliminärt och kan komma att ändras.
Till anmälan >>
 

    

Frågor om boende och fakturering görs till eva@frii.se 
Övriga frågor annika@frii.se 

Våra utställare och samarbetspartners: