loading   Laddar sida...
 

Studier visar att faktorer som etnicitet, kön och social och kulturell bakgrund påverkar våra val av utbildning och yrke. Faktum är att normer och föreställningar kan begränsa oss i olika situationer. Är du medveten om vilka normer du själv bär på och hur dessa påverkar eleverna du möter?

GR Skola Arbetsliv bjuder in till en eftermiddag med fokus på normkritik i studie- och yrkesvägledningen. Vi gästas av Mia Lindberg som är en av författarna bakom boken Tala om arbetslivet. Genom föreläsning och praktiska övningar visar hon hur normkritik kan användas som ett verktyg i studie- och yrkesvägledningen. Skolverket medverkar under eftermiddagen och beskriver sin verksamhet inom vägledningsområdet, bland annat med fokus normkritik. Projektet Jämställdhet som gör skillnad kommer även att presentera nytt material som kan vara ett stöd i skolornas fortsatta arbete.*

Under eftermiddagen kommer vi även att officiellt lansera den nya versionen av sajten Syvonline.se. Vi går igenom sajtens nya funktioner med fokus på att visa hur Syvonline.se kan vara ett hjälpmedel i arbetet med normkritik i studie- och yrkesvägledningen. I pausen serveras ett lättare afternoon tea.

När: Torsdagen den 7 juni, 14.00-16.30
Plats: Göteborgsregionens Kommunalförbund, Anders Personsgatan 8, Göteborg
Målgrupp: Studie- och yrkesvägledare, lärare och skolledare inom samtliga skolformer
Anmälan: Anmäl dig via anmälningssidan senast 31 maj
Kontakt: emma.theiland-nilsson@grkom.se

* Med reservation för att programmet kan komma att ändras

 

Göteborgsregionens Kommunalförbund, GR | Anders Persongatan 8, Göteborg 
Tel: 031- 335 50 00 | 
Hemsida: www.grkom.se