loading   Laddar sida...
 
 Tyvärr, röstning har redan skett från denna dator!


 

Mountainbike
Ida Jansson (XCO)
Besluten, med kämparglöd och många rätta ageranden under säsongen bryter sig Jansson stilartat fram på världscupen i U23-klassen. Ida har tagit stadiga steg framåt och visar på en mycket fin utveckling på flera plan. För detta har hon bland annat kunnat ta med sig en 12:e-plats och flera topp-15 resultat i världscupssammanhang. Hon är cyklisten som får alla andra att önska att uppförsbacken var slut innan den började. En riktig klätter-raket!

Ottilia Johansson (DHI), 3:a på världscupen i Leogang
Hon kom in som en fullständig käftsmäll i på den stora arenan och fick alla att tappa hakan. Ottilia Johansson Jones debuterade som landslagscyklist i våras, men har sedan dess hunnit ta Sveriges första världscupsmedalj i downhillsammanhang på tjugo år! En bronspeng rikare i bagaget och med mycket nyvunna erfarenheter är hon någon att hålla ögonen på framöver. Ryktet säger att hon bara hann gå i mål på VM innan hon utbrast "jag längtar till nästa säsong, då ska jag köra ännu fler världscuper!".

Ella Holmegård (XCE), 2:a i den totala världscupen (XCE)
Ella har sedan silvermedjalen på VM i november förra året fortsatt att rada upp fina resultat i världscupen. Hon ligger i denna stund tvåa i den totala världscupen och kommer inom kort slåss om nya VM-medaljer. Holmegård gjorde det nästintill omöjliga - att ta medalj i sitt första stora mästerskap - för elitåkare som förstaårsjunior, men har under säsongen 2018 fortsatt hålla hög svansföring och visat att hon tillhör världens bästa sprintcyklister i mountainbike.

Anton Olstam (XCE)
Anton har under 2018 tagit steget in i världstoppen med pallplaceringar i XCE-världscupen samt ett SM-guld i XCE.

Felix Beckeman 4X
Under säsongen 2018 har Felix Beckeman visat ännu en gång att han hör hemma i världstoppen med pallplaceringar i världscupen och leder även totala världscupen med en deltävling kvar. Felix arbetar ävensom cykeltränare på Hagströmska Gymnasiet i Falun och är en fin förebild för yngre cyklister.

Landsväg
Lucas Eriksson Svenskmästare i Linjelopp
Lucas har verkligen visat en bra nivå under 2018. Lucas största resultat 2018 är en fin 5:e plats på EM linjeloppet i Tjeckiska ZLIN och SM-guld i herrarnas linjelopp.

Emilia Fahlin / Fyra på VM, Svenskmästarinna i Linjelopp
Emilia har verkligen blommat ut under 2018. Tidigt i våras så visade hon att hon var att räkna med under 2018.
Årets första seger kom i Tjeckien där hon vann både första, andra och fjärde etappen av Gracia Orlova Tour.
Hon vann även hela etapploppet. Hon fortsatte med att bli svensk mästare i linjelopp och sedan avslutade säsongen med en fjärdeplats på VM.

Gustav Höög
Gustav har ju haft en fin säsong med 2 UCI segrar. Första seger kom i Belgien Memorial-Philippe- van-coningsloo UCI 1.2. Andra seger var på vår svenska UCI 1.2 tävling i Kal-mar där Gustav vinner med landslaget.

Paracykel
Anna Beck, 39, WC3, VM guld i tempo
Anna inledde sin internationella karriär under hösten 2016 och redan året efter visade hon att hon var att räkna med i den absoluta världseliten. Under året 2018 har Anna gått från klarhet till klarhet och stått på pallen i varje världscup hon ställt upp i. Den största framgången kom under VM i Maniago i Augusti då hon inte bara klarade av att försvara sin världsmästartitel i linjelopp, utan även tog hem guldet i tempo. Vilket också är svensk paracykels första VM-guld i tempolopp, och Anna är också svensk paracykeln första dubbla världsmästare. Tempoloppet vann hon genom en övertygande seger och linjeloppet blev en spurtstrid, något som visat sig vara Annas starka sida.

Louise Jannering, 20, WB
Louise är en nytt stjärnskott i paracykel. Louise cyklade under 2017 som uttagen i utvecklingslandslaget, men visade redan då att hon var att räkna med i toppstriden på världscupen. Louise blev därför uttagen till landslaget under 2018. Tyvärr inleddes säsongen med lite skadeproblem för piloten Anna och säsongspremiären blev därför något senarelagd. På världscupen i Emmen visade dock paret att envishet och tålamod ger utdelning och tog ett silver i linjeloppet. Louise deltog i sitt första VM i augusti i år där både linjeloppet och tempoloppet, i hård konkurrens, gav en topp-8-placering. Louise och piloten Anna har genom riktigt gott samarbete tagit ett stort kliv framåt under 2018.

Trial
Nadine Kåmark - rankad 3:a i världen
Nadines förra fina säsong har fortsatt även i år då hon tagit både silver- och brons i Världscupen. Och varit mycket stabil även på svenska tävlingar, där hon tagit flera vinster.
Hon har tydligt bevisat att hon tillhör världstoppen i trial. Hon är idag rankad 3:a i världen och ligger även på en total 3:e plats i årets världscup där en deltävling återstår i Berlin 14-15/10. 

Joacim Nymann - nionde raka SM guld och femma på EM
Joacim tog sitt 9:e raka SM guld i år och har vunnit alla svenska tävlingar han deltagit i. En överlägsen vinst på en C1:a samt en fin 5:e plats på EM. För tredje året i rad har Joacim varit rankad på topp-10 listan i världen i sin klass och visat att han har för avsikt att stanna.
I skrivande stund återstår dock både VM och en världscup i trial

Bana

Gustav Johansson
Som utvecklingscyklist med stor potential och med väldig hängivenhet för bancykelsporten, har Gustav Johansson med sitt engagemang och sin målmedvetenhet visat att han som ensam U23 cyklist representerande Sverige under EM i Schweiz visat på att han har i mästerskapsfält att göra. Gustav har inte cyklat många år men utvecklingen har gått väldigt bra och med 13:e plats i Poängloppet under EM finns det klart och tydligt förhoppningar om en spännande karriär.