loading   Laddar sida...

Talare


 
Alice Bah Kuhnke
Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke invigningstalar på årets Insamlingsforum. 
I regeringen ansvarar hon bland annat för frågor som rör demokratin och det civila samhället, något hon har lång erfarenhet av. Hon har tidigare bland annat varit verksamhetschef på Sektor3 - tankesmedjan för det civila samhället, generalsekreterare på Fairtrade Sverige (Rättvisemärkt) och verksamhetschef för Skandia Idéer för Livet. Hon har också varit vice ordförande för KFUK-KFUM, styrelseledamot i Rädda Barnen och förtroenderådsledamot i stiftelsen Världsnaturfonden WWF. 

 
Ian MacQuillin
Ian MacQuillin is the founder and director of Rogare, the fundraising think tank at Plymouth University’s Hartsook Centre for Sustainable Philanthropy, where he is currently leading on a project to develop a new theory of fundraising ethics. He is a lecturer in fundraising and marketing, and is researching the ideological drivers of stakeholder objections to fundraising for his doctoral study. He also edits the Critical Fundraising blog. Twitter: @IanMacQuillin

 
Leah Eustace 
M.Phil, CFRE, ACFRE. MInstF, ACFRE, President, Blue Canoe Philanthropy
Leah is an idea-generator and strategic thinker with a wide and varied background in charitable fund development. Over the past 25 years, she’s worked with charities to help tell powerful stories through direct marketing, cases for support, legacy giving and social media. She has a particular interest, and extensive experience, in strategic planning and ‘looking under the hood’ of fundraising programs to help tune up revenue-generation activities, and reach heights in terms of revenue-generation and relationships with donors.


 

 
Aline Muller
Aline Muller is Product Manager at UNICEF Sweden and has been working with digital product development for the past five years. With a strong marketing background and consumer orientation, Aline has worked in a variety of industries from banking to fashion, advertising, startups and now at UNICEF Sweden. For Aline, product vision and setting priorities are key, but she also lives by the philosophy that rules are overrated and you often have to break them to build great products.

 

 
Andreas Drufva
Andreas Drufva är sedan augusti 2016 marknadschef på Naturskyddsföreningen, Sveriges största miljöorganisation med mer än 220 000 medlemmar. Andreas har tidigare jobbat som marknadschef på Stiftelsen Friends, som konsult i egen firma, samt på PostkodLotteriets välgörenhetsavdelning. På Stiftelsen Friends arbetade Andreas framgångsrikt med företagssamarbeten, bl a med Swedbank och aktörerna bakom Sveriges nya nationalarena. Samarbetet resulterade i att nationalarenan i samband med invigningen 2012 bytte namn från Swedbank Arena till Friends Arena, för att manifestera samarbeta arbetet mot mobbning och för barns rättigheter. 
 

 
Benny Andersson 
Benny Andersson är verksamhetschef på Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation Djurens Rätt. Med bildandeår 1882 är Djurens Rätt en av Sveriges äldsta ideella organisationer. Med gräsrotsarbete, opinionsbildning och företagssamarbeten på agendan tar de sikte på politiska reformer för djuren och en värld där djurens liv värderas som deras egna. Djurens Rätt är idag en av de starkaste aktörerna i sociala medier både i antal följare och gällande engagemangsgrad på Facebook (topp 9) och Instagram (topp 1) under 2016. Mest nöjd är Benny dock med att Djurens Rätts medlemsantal har ökat med en bit över 30 % de senaste fem åren.
 

 
Caroline Nilsson 
CRM Strateg och Analytiker på Läkare Utan Gränser. Caroline har ett övergripande ansvar för direktkommunikationen till givarna med målet att förlänga och fördjupa relationen. Caroline har lång erfarenhet av arbeta med analys, marknadsundersökningar och olika typer av metoder för mäta nöjdhet och lojalitet. En annan del i hennes arbete är bl.a. optimera det arbete som rör CRM. Hennes senaste arbetsplats var på ett stort Svenskt spelbolag. 
 

 
Charlotte Rydh
Charlotte Rydh, generalsekreterare för FRII, har mer än 20 års erfarenhet av fundraising, kommunikation och påverkansarbete, både som konsult och i ledande roller. Hon var en i de första i Sverige att arbeta professionellt med stora gåvor och har bland annat lett en fundraisingkampanj för Umeå universitet, byggt upp insamlings- och kommunikationsenheten på Ersta diakoni. Hon har dessutom arbetat som konsult både i Sverige och internationellt för en rad olika organisationer, och har ett starkt engagemang för civilsamhället och hur det finansieras. 

 

 
Christina Wahlström 
Christina Wahlström är hållbarhetstrateg med ansvar för forskning- och utvecklingsprojekt för Skandias stiftelse Idéer för livet. Hon har arbetat med hållbarhetsfrågor i tio år med fokus på social hållbarhet. Utgångspunkten i Idéer för livets arbete är försäkringslogikens insikt om att det är både mänskligt och ekonomiskt lönsamt att förutse risker och förebygga problem istället för att (re)agera först när de uppstått. Arbetet sker inom tre ben; forskning, utveckling och lokala ideella projekt. Syftet är att synliggöra förebyggande insatsers värde och effekt. Christina utbildar kommuner, företag och organisationer i Idéer för livet-modellen. 120 kommuner i Sverige och Danmark har utbildats och ingår i Skandia Idéer för livets kommunnätverk. 

 

 
David Fridell
David Fridell är marknadschef för Marathongruppen som är Sveriges största arrangör av motionsevenemang och står bakom exempelvis Vårruset, Tjejmilen och ASICS Stockholm Marathon. David har tidigare arbetat som PR-rådgivare, men är sen i höstas del av den nysatsning som Marathongruppen gör i form av nya evenemang och smartare och mer integrerande samarbeten och partnerskap, allt med målet att få fler i Sverige att kontinuerligt röra på sig.

 

 
David Ståhlberg 
David Ståhlberg är digital rådgivare, entreprenör, författare och tidigare chef på Google. David har en bred bakgrund på affärssidan, från flera olika funktioner, och från startups till storbolag. Han har suttit i ledningsgruppen på Google i Sverige och Procter & Gamble Nordic. Idag är han mentor och rådgivare åt allt från unga entreprenörer till tunga näringslivsprofiler. Tillsammans med Johan Eriksson släppte han i höstas en ny bok om digitalisering (Ekerlids förlag). David är också partner på IHM för programmet Digital Business Transformation. David är en talare som inspirerar och värmer, och som med humor och en ovanlig förmåga att förenkla hjälper dig och din organisation att få saker att hända.

 
Erik Modig 
Doktor och forskare vid Handelshögskolan i Stockholm.
Erik har forskat i tio år på hur företag och organisationer ska skapa effektiv marknadskommunikation. Hans forskning täcker kreativitet och effektivitet inom såväl klassisk reklam såsom i det nya medialandskapet med fokus på content, socialt och mobilt. Fokus ligger alltid på hur kunder påverkas av olika typer av kommunikation och rör sig i gränslandet mellan marknadsföring, psykologi och hjärnforskning. 

 


 

Elinor Westerberg
Elinor Westerberg är huvudpartneransvarig på Barncancerfonden, och driver långsiktiga, ömsesidigt värdeskapande CSR-samarbeten tillsammans med företag och andra verksamheter. Elinor har en lång bakgrund i konsultbranschen och kommer senast från rollen som Client Director och Corporate Advisor på Opticom Group. Erfarenheten av att hjälpa företag att fatta bättre affärsbeslut är värdefull i arbetet med CSR, att låta CSR bli svaret på uppsatta affärsmål och utmaningar.

 
Fredrik Lundgren
Creative Leader at Pond Innovation.
Fredrik jobbar som Creative Leader på Pond Innovation och har över 15 års erfarenhet att jobba med digital transformation av varumärken. Idag jobbar han aktivt med att hjälpa både etablerade varumärken som SJ, Viaplay, STF och startups som Air och Nosa med innovation i den digitala eran.
Fredrik kommer att prata om innovation i en digital era och ge tips på hur man kan förutse vad konsumenten kommer att efterfråga imorgon redan idag.
 

 
Göran Adlén
Göran Adlén är föreläsare, utbildare, moderator, rådgivare som tre gånger vunnit hedersomnämnande i ”Stora talarpriset” och även blev utsedd till ”Årets Föreläsare” 2014. Han är även vinnare av Svenska Eventakademins Narrenspriset 2014. Göran Adlén är också författare till flera böcker, bland annat Årets ledarskapsbok 2005, ”framtiden är inte vad den brukade vara”. Han ger sedan 2002 ut en årlig trendrapport och över 100 000 människor har lyssnat på honom. Han är en entreprenör och kreatör som älskar framtiden, häftiga kreativa idéer och allt nytt som händer.

 
Johan Svensson
Johan Svensson är Digital affärsstrateg, föreläsare och driver contentplattformen ExploreCurate.com som delar #digitalainsikter som hjälper dig i din professionella roll. Johan har en bakgrund från mediebranschen och som entreprenör. Sedan 1 februari jobbar Johan som Affärsutvecklingschef på LRF Media och innan dess i samma roll på Berghs School of Communication. 
 

 
Johan Sverker
Johan Sverker är rådgivare och specialist inom den ideella sektorn på PwC. Han arbetar främst med lednings- och strategifrågor för ideella organisationer, men även med frågor kring ekonomistyrning. Johan har särskilt intresserat sig för frågan kring hur effekter och resultat av ideell verksamhet kan fångas, analyseras och presenteras. Bland annat kring FRIIs arbete med effektrapportering. Johan har arbetat med flera olika myndigheter kring offentlig bidragsgivning till ideella organisationer. Johan har också varit processledare vid utveckling av FRIIs kvalitetskod och arbetat med Svenska Postkodlotteriet kring kriterier för förmånstagare. Johan har själv arbetat som chef inom ideell sektor, bland annat som regionchef inom Medborgarskolan under 11 år. 
 

 
Katja Blomé
Katja Blomé är projektledare/fundraiser på Hungerprojektet och arbetar med organisationens företagssamarbeten. Hon har tidigare arbetat med kommunikation och som hållbarhetskonsult i privat sektor. Katja inspirationsföreläser ofta för företag och brinner för att skapa engagemang genom smart och rolig kommunikation.
 

 
Linda Hörnfeldt
Linda Hörnfeldt är vd och grundare för Influencers of Sweden, Sveriges branschorganisation för social media influencers. Organisationen verkar för en professionell och transparent bransch och även för att utbilda företag i hur man bäst jobbar med influencers. Linda har själv bloggat i över 15 år och arbetat med digital marknadsföring och PR sedan 2007. 
 

 
Malin Ekelund
Malin Ekelund är konsult inom ledarskap och kommunikation på InMarketing AB.  Hon har skrivit boken ”Javisst, chefen!” som blev utvald till HR-föreningens bibliotek ”Bästa HR-böcker ” samma år den gavs ut. 
Malin är även en av grundarna till företaget Greater Funding, som hjälper organisationer att starta och utveckla sin fundraising/insamling. Hon har mångårig erfarenhet från olika organisationer inom civilsamhället bland annat som redaktör, verksamhetschef, chef för insamling och kommunikation, samt styrelseordförande.

 
 

 
Markus Anderljung
Markus Anderljung är ordförande för Effektiv altruism Sverige, en organisation som verkar för att mer resurser ska läggas på att förbättra världen och att dessa resurser ska användas för att förbättra världen så mycket som möjligt. Markus kom i kontakt med effektiv altruism när han studerade filosofi i Cambridge, England. Sedan dess har han bidragit till att sprida rörelsen i Sverige, medan han till vardags arbetar som managementkonsult i Stockholm. 

 
Martina Hallin
Martina, aka Fröken Död, är projektledare för Goda Testamentet vet vad som får människor att skriva testamente och inte, och varför.
Hon är dessutom existentiell coach och hjälper människor att forma sitt liv utifrån insikten att livet är oändligt osäkert och att det enda vi med säkerhet vet, är att vi alla ska dö - fast inte när. Hon vet också att ett stensäkert sätt att leva längre, är att skriva ett testamente och att ge en gåva till en eller flera organisationer i det. Det visar statistik från England. Sånt brukar hon berätta om i sina presentationer. Och om varför du som jobbar med testamentsgåvor inte ska lägga dina resurser på barnlösa nittiofemåringar utan hellre på trettioåringar som väntar sitt första barn.
 

 
Nynke Kuperus 
Manager Impact Measurement and Knowledge at the Oxfam Office in the Netherlands. Nynke has worked over fifteen years in international development, with UN agencies and spent years in a variety of development countries. Nynke has a vast experience to tap from when it comes to the importance of capturing citizen’s voices, measuring impact and process the findings into diverse learning paths at the individual and organizational level. Within Oxfam Novib, Nynke oversees a large portfolio of research projects that analyze the impact of programmes and projects implemented by Oxfam and external partners. She is passionate about holding organization
accountable for their results and their learning. 


 

 
Oskar Klingberg
Oskar Klingberg, vd, Wiraya, har 15-års erfarenhet inom ledarskap, försäljning och marknadsföring inom både B2C och B2B. Han är speciellt passionerad kring den digitala evolutionen och kommunikation som levererar värde. Oskar är en mycket uppskattad föreläsare med bakgrund som ledare inom Försvarsmakten och lever efter devisen ”Ingen kommer ihåg en fegis!”. Sedan ett par år tillbaka sitter Oskar med i styrelsen för SWEDMA - bransch- och intresseorganisationen för företag och organisationer som arbetar med direkt och datadriven marknadsföring.


  
Per Leander
Per Leander är generalsekreterare på Barncancerfonden, tillika ordförande för FRII. Han har tidigare arbetat med ledning, försäljning och kommunikation i näringslivet. Per ser en enorm potential i insamlingsbranschen och ser att inom 10 år bör vi ha fördubblat branschens totala insamling.
 

 
Thomas Fredengren
Thomas Fredengren är enhetschef och arbetar med donationer på Uppsala universitet. Han har lång erfarenhet av arbetet med externa relationer, både i Sverige och utomlands. Thomas arbetar med både små och stora gåvor, men har även haft hand om en mycket framgångsrik crowdfundingkampanj som hittills har gett över 20 miljoner kronor till ett cancerprojekt. Thomas kommer att berätta om sin kampanj, vikten av ”serendipity”, och hur viktigt det är att vårda sina givare över lång tid.


 

 
Åsa Hagelstedt
Generalsekreterare på Djurskyddet Sverige sedan 2008. Leder ett mindre kansli med 8 medarbetare och har varit drivande i att organisationen numera arbetar aktivt och strategiskt med insamlingsfrågor på olika sätt. Åsa har lång erfarenhet av den ideella sektorn, både som anställd och förtroendevald. Hon har en magisterexamen i statsvetenskap och har tidigare arbetat som kommunikationschef på IOGT-NTO samt varit fritidspolitiker på både kommun- och landstingsnivå. 


 

Listan fylls på allt eftersom! 

Frågor om boende och fakturering görs till eva@frii.se 
Övriga frågor annika@frii.se 

Våra utställare och samarbetspartners: