loading   Laddar sida...

Talare


 
Alice Bah Kuhnke
Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke invigningstalar på årets Insamlingsforum. 
I regeringen ansvarar hon bland annat för frågor som rör demokratin och det civila samhället, något hon har lång erfarenhet av. Hon har tidigare bland annat varit verksamhetschef på Sektor3 - tankesmedjan för det civila samhället, generalsekreterare på Fairtrade Sverige (Rättvisemärkt) och verksamhetschef för Skandia Idéer för Livet. Hon har också varit vice ordförande för KFUK-KFUM, styrelseledamot i Rädda Barnen och förtroenderådsledamot i stiftelsen Världsnaturfonden WWF. 

 
Ian MacQuillin
Ian MacQuillin is the founder and director of Rogare, the fundraising think tank at Plymouth University’s Hartsook Centre for Sustainable Philanthropy, where he is currently leading on a project to develop a new theory of fundraising ethics. He is a lecturer in fundraising and marketing, and is researching the ideological drivers of stakeholder objections to fundraising for his doctoral study. He also edits the Critical Fundraising blog. Twitter: @IanMacQuillin

 
Leah Eustace 
M.Phil, CFRE, ACFRE. MInstF, ACFRE, President, Blue Canoe Philanthropy
Leah is an idea-generator and strategic thinker with a wide and varied background in charitable fund development. Over the past 25 years, she’s worked with charities to help tell powerful stories through direct marketing, cases for support, legacy giving and social media. She has a particular interest, and extensive experience, in strategic planning and ‘looking under the hood’ of fundraising programs to help tune up revenue-generation activities, and reach heights in terms of revenue-generation and relationships with donors.


 

 
Andreas Drufva
Andreas Drufva är sedan augusti 2016 marknadschef på Naturskyddsföreningen, Sveriges största miljöorganisation med mer än 220 000 medlemmar. Andreas har tidigare jobbat som marknadschef på Stiftelsen Friends, som konsult i egen firma, samt på PostkodLotteriets välgörenhetsavdelning. På Stiftelsen Friends arbetade Andreas framgångsrikt med företagssamarbeten, bl a med Swedbank och aktörerna bakom Sveriges nya nationalarena. Samarbetet resulterade i att nationalarenan i samband med invigningen 2012 bytte namn från Swedbank Arena till Friends Arena, för att manifestera samarbeta arbetet mot mobbning och för barns rättigheter. 
 
Caroline Leuhusen
Caroline Leuhusen är digital strateg på Läkare Utan Gränser. Med en fot i digital insamling har Caroline även arbetat med att leda det digitala teamet på Läkare Utan Gränser, och att föra en bredare digital förändring framåt inom organisationen. Caroline har tidigare arbetat med digital marknadsföring inom konstvärlden, och lett workshops inom kreativt ledarskap, tjänsteutveckling och teamutveckling åt en stor bredd av företag. Caroline Leuhusen är civilekonom från Linköpings universitet, med en Master in Arts i Digital media management från Hyper Island. 
 

 
Caroline Nilsson 
CRM Strateg och Analytiker på Läkare Utan Gränser. Caroline har ett övergripande ansvar för direktkommunikationen till givarna med målet att förlänga och fördjupa relationen. Caroline har lång erfarenhet av arbeta med analys, marknadsundersökningar och olika typer av metoder för mäta nöjdhet och lojalitet. En annan del i hennes arbete är bl.a. optimera det arbete som rör CRM. Hennes senaste arbetsplats var på ett stort Svenskt spelbolag. 
 

 
David Ståhlberg 
David Ståhlberg är digital rådgivare, entreprenör, författare och tidigare chef på Google. David har en bred bakgrund på affärssidan, från flera olika funktioner, och från startups till storbolag. Han har suttit i ledningsgruppen på Google i Sverige och Procter & Gamble Nordic. Idag är han mentor och rådgivare åt allt från unga entreprenörer till tunga näringslivsprofiler. Tillsammans med Johan Eriksson släppte han i höstas en ny bok om digitalisering (Ekerlids förlag). David är också partner på IHM för programmet Digital Business Transformation. David är en talare som inspirerar och värmer, och som med humor och en ovanlig förmåga att förenkla hjälper dig och din organisation att få saker att hända.
Erik Modig 
Doktor och forskare vid Handelshögskolan i Stockholm.
Erik har forskat i tio år på hur företag och organisationer ska skapa effektiv marknadskommunikation. Hans forskning täcker kreativitet och effektivitet inom såväl klassisk reklam såsom i det nya medialandskapet med fokus på content, socialt och mobilt. Fokus ligger alltid på hur kunder påverkas av olika typer av kommunikation och rör sig i gränslandet mellan marknadsföring, psykologi och hjärnforskning. 


 

 
Göran Adlén
Göran Adlén är föreläsare, utbildare, moderator, rådgivare som tre gånger vunnit hedersomnämnande i ”Stora talarpriset” och även blev utsedd till ”Årets Föreläsare” 2014. Han är även vinnare av Svenska Eventakademins Narrenspriset 2014.
Göran Adlén är också författare till flera böcker, bland annat Årets ledarskapsbok 2005, ”framtiden är inte vad den brukade vara”. Han ger sedan 2002 ut en årlig trendrapport och över 100 000 människor har lyssnat på honom. Han är en entreprenör och kreatör som älskar framtiden, häftiga kreativa idéer och allt nytt som händer

 

 
Johan Svensson
Johan Svensson är Digital affärsstrateg, föreläsare och driver contentplattformen ExploreCurate.com som delar #digitalainsikter som hjälper dig i din professionella roll. Johan har en bakgrund från mediebranschen och som entreprenör. Sedan 1 februari jobbar Johan som Affärsutvecklingschef på LRF Media och innan dess i samma roll på Berghs School of Communication. 
 

 
Katja Blomé
Katja Blomé är projektledare/fundraiser på Hungerprojektet och arbetar med organisationens företagssamarbeten. Hon har tidigare arbetat med kommunikation och som hållbarhetskonsult i privat sektor. Katja inspirationsföreläser ofta för företag och brinner för att skapa engagemang genom smart och rolig kommunikation.
 

 
Linda Hörnfeldt
Linda Hörnfeldt är VD och grundare för Influencers of Sweden, Sveriges branschorganisation för social media influencers. Organisationen verkar för en professionell och transparent bransch och även för att utbilda företag i hur man bäst jobbar med influencers. Linda har själv bloggat i över 15år och arbetat med digital marknadsföring och PR sedan 2007. 
 

 
Malin Ekelund
Malin Ekelund är konsult inom ledarskap och kommunikation på InMarketing AB.  Hon har skrivit boken ”Javisst, chefen!” som blev utvald till HR-föreningens bibliotek ”Bästa HR-böcker ” samma år den gavs ut. 
Malin är även en av grundarna till företaget Greater Funding, som hjälper organisationer att starta och utveckla sin fundraising/insamling. Hon har mångårig erfarenhet från olika organisationer inom civilsamhället bland annat som redaktör, verksamhetschef, chef för insamling och kommunikation, samt styrelseordförande.

 
 

 
Markus Anderljung
Markus Anderljung är ordförande för Effektiv altruism Sverige, en organisation som verkar för att mer resurser ska läggas på att förbättra världen och att dessa resurser ska användas för att förbättra världen så mycket som möjligt. Markus kom i kontakt med effektiv altruism när han studerade filosofi i Cambridge, England. Sedan dess har han bidragit till att sprida rörelsen i Sverige, medan han till vardags arbetar som managementkonsult i Stockholm. 

 
Martina Hallin
Martina, aka Fröken Död, är projektledare för Goda Testamentet vet vad som får människor att skriva testamente och inte, och varför.
Hon är dessutom existentiell coach och hjälper människor att forma sitt liv utifrån insikten att livet är oändligt osäkert och att det enda vi med säkerhet vet, är att vi alla ska dö - fast inte när. Hon vet också att ett stensäkert sätt att leva längre, är att skriva ett testamente och att ge en gåva till en eller flera organisationer i det. Det visar statistik från England. Sånt brukar hon berätta om i sina presentationer. Och om varför du som jobbar med testamentsgåvor inte ska lägga dina resurser på barnlösa nittiofemåringar utan hellre på trettioåringar som väntar sitt första barn.
 

 
Nynke Kuperus 
Manager Impact Measurement and Knowledge at the Oxfam Office in the Netherlands. Nynke has worked over fifteen years in international development, with UN agencies and spent years in a variety of development countries. Nynke has a vast experience to tap from when it comes to the importance of capturing citizen’s voices, measuring impact and process the findings into diverse learning paths at the individual and organizational level. Within Oxfam Novib, Nynke oversees a large portfolio of research projects that analyze the impact of programmes and projects implemented by Oxfam and external partners. She is passionate about holding organization
accountable for their results and their learning. 


 

 
Oskar Klingberg
Oskar Klingberg, VD, Wiraya, har 15-års erfarenhet inom ledarskap, försäljning och marknadsföring inom både B2C och B2B. Han är speciellt passionerad kring den digitala evolutionen och kommunikation som levererar värde. Oskar är en mycket uppskattad föreläsare med bakgrund som ledare inom Försvarsmakten och lever efter devisen ”Ingen kommer ihåg en fegis!”. Sedan ett par år tillbaka sitter Oskar med i styrelsen för SWEDMA - bransch- och intresseorganisationen för företag och organisationer som arbetar med direkt och datadriven marknadsföring.


 

 
Thomas Fredengren
Thomas Fredengren är enhetschef och arbetar med donationer på Uppsala universitet. Han har lång erfarenhet av arbetet med externa relationer, både i Sverige och utomlands. Thomas arbetar med både små och stora gåvor, men har även haft hand om en mycket framgångsrik crowdfundingkampanj som hittills har gett över 20 miljoner kronor till ett cancerprojekt. Thomas kommer att berätta om sin kampanj, vikten av ”serendipity”, och hur viktigt det är att vårda sina givare över lång tid.


 

 
Åsa Hagelstedt
Generalsekreterare på Djurskyddet Sverige sedan 2008. Leder ett mindre kansli med 8 medarbetare och har varit drivande i att organisationen numera arbetar aktivt och strategiskt med insamlingsfrågor på olika sätt. Åsa har lång erfarenhet av den ideella sektorn, både som anställd och förtroendevald. Hon har en magisterexamen i statsvetenskap och har tidigare arbetat som kommunikationschef på IOGT-NTO samt varit fritidspolitiker på både kommun- och landstingsnivå. 


 

Listan fylls på allt eftersom! 

Frågor om boende och fakturering görs till eva@frii.se 
Övriga frågor annika@frii.se 

Våra utställare och samarbetspartners: