loading   Laddar sida...
 
 

Röstningen är avslutad

 • Årets Postcyklist är ett årligt stipendium som delas ut till en kvinnlig och en manlig cyklist för framstående prestationer inom cykelsporten. Priset (tidigare Postryttaren), instiftades 1983 och delas idag ut av PostNord, huvudsponsor till Svenska Cykelförbundet. 

  Inom varje gren nomineras seniorcyklister som under året har nått internationella framgångar av en arbetsgrupp bestående av representanter från Svenska Cykelförbundet och PostNord. Genom webbomröstning utses två vinnare som får utmärkelsen Årets Postcyklist 2017.  

  Sista röstningsdag är den 15 december.


 • DAM ELIT
  Nadine Kåmark, Trial
  Motivering: Nadine har haft sin bästa säsong hittills i sin karriär, hon har gått till final i samtliga världscuptävlingar vilket resulterade i en total fjärdeplats. Vid VM i Kina erövrade hon Sveriges allra första VM-medalj i trial genom att ta en silvermedalj. Nadine är med sitt ödmjuka sätt en mycket god förebild för unga cyklister, både killar och tjejer, som hon gärna delar med sig av sitt kunnande till. Nadine kombinerar idrottssatsningen med studier vid Chalmers, en ekvation som det krävs ett stort fokus att lösa.

  Emilia Fahlin, Landsväg
  Motivering: Emilia hade en tung start på säsongen med sjukdomar och allergiproblem och tog ett beslut om att ställa in några tävlingar för att vila ut och lägga om träningen. Det visade sig att vara ett bra beslut. Den andra halvan av säsongen visar Emilia vilken hög klass hon håller med att ta en 4:e plats totalt i BENE Ladies tour, en fin 10:e plats på EM samt en 9:e plats på VM i Bergen.

  Hanna Nilsson, Landsväg
  Motivering: Hanna Nilsson har tagit ett stort steg i karriären i år och visat att hon börjar närma sig världseliten. Under 2017 har Hanna varit med och fightats om fina topplaceringar i internationella lopp. Hon blev 2:a totalt i etapploppet Tour Cycliste Feminin International de l’Ardéche och 2:a i endagsloppet Giro del Trentino. Hanna har även imponerat med en 10:e plats i La Course by Le Tour de France Women World Tour.

  Anna Beck, Paracykel 
  Motivering: Anna har under hela säsongen levererat resultat, på världscupstävlingarna i Belgien och Holland körde hon hem ett guld, två silver och ett brons. Efter tempot på VM i Sydafrika där hon körde in på en stark silverplats presterade hon med sin fulla potential på linjetävlingen där hon övertygande spurtade hem ett guld. Det andra guldet i Paracykelsveriges historia, och det första på damsidan.

  Jennie Stenerhag, mountainbike
  Motivering: Jennie tvingades 2016 att bryta tävlingen på grund av hjärtproblem, men när Absa Cape Epic, ”mountainbikens svar på Tour de France”, gick av stapeln år 2017 vann hon tillsammans med lagkamraten Esther Süss (Schweiz). Stenerhag har efter det fullkomligt radat upp stadigt framskjutna placeringar under säsongen. Hon tog hem Swiss Epic, Cykelvasan och kom på sjundeplats på Marathon-VM endast dryga minuten efter vinnaren. Jennie Stenerhag har visat att hon fortsätter att utvecklas på alla plan och med en fantastisk säsong i ryggen ska fortsättningen bli mycket spännande.

 • Välj den kvinnliga cyklist du vill rösta på! *

 •