loading   Laddar sida...
 
 

Röstningen är avslutad

 • Årets Postcyklist är ett årligt stipendium som delas ut till en kvinnlig och en manlig cyklist för framstående prestationer inom cykelsporten. Priset (tidigare Postryttaren), instiftades 1983 och delas idag ut av PostNord, huvudsponsor till Svenska Cykelförbundet. 

  Inom varje gren nomineras seniorcyklister som under året har nått internationella framgångar av en arbetsgrupp bestående av representanter från Svenska Cykelförbundet och PostNord. Genom webbomröstning utses två vinnare som får utmärkelsen Årets Postcyklist 2019.  

  Sista röstningsdag är den 24 december.


 • Landsväg
  Tobias Ludvigsson, CK HVR 16, Landsväg
  Svensk mästare i tempo för tredje året i rad och en hjälpryttare på World Tour-nivå av yttersta världsklass. 
  Säsongen började riktigt bra för Tobias Ludvigsson med en andraplats på etapploppet Etoile de Bessèges.
  På Giro d`Italia körde Ludvigsson imponerande stabilt och blev etappfemma som bäst. Han körde även bra på den stora klätteretappen till Montosa där han kom in som 12:a i mål. Han knep även en 13:e plats på etapp 10. 
  På det belgiska etapploppet VOO-Tour de Wallonie blev Ludvigsson femma på etapp 5 och nia totalt. Säsongen avslutades stilfullt med fin åttondeplats på etapp 8 i Vuelta Espana.

  Emilia Fahlin, Örebrocyklisterna, Landsväg
  Emilia Fahlin gjorde en kanonsäsong 2018 och förväntningarna inför 2019 var skyhöga. Säsongen började också bra med flera riktigt fina placeringar på stora UCI World Tour-tävlingar – tvåa på etapp 2 på Festival Elsy Jacobs och sjua i Trofeo Alfredo Binda för att nämna några.
  Tyvärr kraschade Emilia illa i maj. Hon slog i huvudet ordentligt och kunde varken tävla eller träna på över tre månader. Säsongen 2019 såg ut till att vara över.
  Men Emilia ville verkligen tillbaka och fick på sensommaren till ett kort träningsblock inför VM där hon körde in på en imponerade 15:e plats. Tre veckor senare blev hon även nia på den sista WWT-tävlingen i Kina.

  Paracykel


  Anna Beck, Skoghall CK, Paracykel
  Anna Beck är en fantastisk ambassadör och förebild för hela cykelsverige och har själv skapat utrymme och möjligheter att satsa helhjärtat på Paracykel inför Tokyo 2020.
  Under säsongen har Anna tagit en bronsmedalj på VM i bancykel i Nederländerna i disciplinen 3 kilometer Pursuit. På landsvägssidan har hon tagit flera medaljer på samtliga av de internationella tävlingar hon kört. 

  Henrik Marvig, Jönköping CK, Paracykel
  Henrik Marvig är en fantastiskt bra förbild och ambassadör för hela cykelsverige.
  Henrik har under säsongen verkligen kämpat med att ta sig tillbaka efter en lång skadeperiod och under Paracykel-VM visade Henrik att han verkligen är en cyklist att räkna med inför säsongen 2020.
  Henrik är engagerad i Jönköpings CK som ledare för klubbens ungdomsträningar och paraträningar på landsväg. Han var även engagerad i Tempo-SM tempo som 2019 arrangerades i Lekeryd.

  Trial


  Nadine Kåmark, Partille TK, Trial
  Nadine Kåmark tillhör den absoluta världseliten i trial och är rankad femma i världen.
  Under 2019 har 26-åriga Nadine Kåmark haft en mycket stabil säsong och har tagit sig till final i två av tre världscuper och slutade sexa totalt i årets världscupserie. På EM slutade hon sjua och på VM i kinesiska Chengdu där Nadine mötte motstånd av yttersta världsklass kom hon totalt femma.

  Joacim Nymann, Partille TK, Trial
  Joacim Nymann har överträffat alla förväntningar den här säsongen. Inför 2019 bytte Joacim klass och gick från 20 tum till 26 tum elit. Något som passade den 25-åriga Partillecyklisten perfekt. 
  Under säsongen har han gått till final i två av tre världscuptävlingar och tog en 3:e plats vid världscupen i Val di Sole. Han kom femma totalt i årets världscupserie. Joacim gick även till final både i EM och VM och slutade sexa i båda mästerskapen. Joacim är rankad sjua i världen, med tanke på att det är hans första säsong i ny klass har han verkligen gjort en raketstart.

  Mountainbike


  Zakarias Johansen, Alexander Kangas, Robin Wallner, Mountainbike Enduro 
  Den här trion tog en silvermedalj på VM i Enduro med högsta möjliga konkurrens i startfältet. Med det styrkebeskedet befäste tremannalaget Sveriges ledande position i endurovärlden på internationell nivå. 
  Trophy of Nations kördes i Finale Liguria, Italien som första Enduro VM under UCI-flagg. Tremannalag från hela världen skulle göra upp om titeln att få kalla sig världsmästare. Zakarias Johansen, Alexander Kangas och Robin Wallner tävlar större delen av året i internationell konkurrens och redan från start stod det klart att trion hade goda chanser att ta medalj. Laginsatsen räckte också till ett VM-silver för det svenska laget. 

  Jenny Rissveds, Falu CK, Mountainbike (XCO)
  Jenny har visat att hon är tillbaka med besked. Efter att ha inlett säsongen långt ner på rankinglistan och därmed långt bak i startfälten, har hon under året jobbat sig stabilt uppåt både i resultatlistor och på rankingen. Den 11 augusti var det dags. Efter suverän körning vann Jenny världscupdeltävlingen i XCO i Schweiziska Lenzerheide - samma tävling som hon vann 2016 några veckor innan OS-bragden. En comebacksäsong med världscupseger i XCO (och även en världscupseger i XCC) kan inte annat än sammanfattas som succé.

  Bancykel
  Frida Knutsson, Team Ormsalva AC, Bancykel
  Under året har Frida gjort bra resultat på ett flertal internationella tävlingar. Men fjärdeplatsen på sitt första internationella mästerskap, lovar mycket gott inför framtiden. 
  EM i bancykling för U23 och juniorcyklister avgjordes i juli på velodromen i Gent, Belgien och där var Frida Knutsson endast centimeter från bronset. Tyvärr tog mästerskapet slut för Frida andra tävlingsdagen då hon blev inblandad i en krasch under slutskedet av scratchloppet och ådrog sig en hjärnskakning. Men styrkebeskedet lovar gott inför tävlingssäsongen 2020.

  Gustav Johansson, Team Ormsalva AC, Bancykel
  Gustav har etablerat sig i den internationella bancyklingen med ett flertal fina placeringar i tävlingar mot världseliten i bancykling. Under EM inledde han med ett elimineringslopp, ett mycket nervöst lopp med ett antal riktigt stora krascher där Gustav klarade av att undvika dem alla, och till slut knep en 10:e plats - ett mycket bra resultat i den hårda konkurrensen.

  Cykelcross
  Ida Erngren, Upsala CK, Cykelcross (XC)
  Den här säsongen har Ida åter visat att hon är Sveriges bästa cyclocrosscyklist genom att krossa allt motstånd på damsidan. Förutom att ta hem SM-guldet i början av året, kom Ida Erngren på en 28:e plats vid VM i danska Bogense. Utöver bedrifterna tog Ida även hem totalsegern i SWE Cup Cykelcross för damer. 

  David Eriksson, Art-V Cycling, Cykelcross (XC)
  David började säsongen lite avvaktande men visade på SM i Varberg att han är en cyclocrosscyklist att räkna med när det gäller. Eriksson knep guldet på de svenska mästerskapen och belönades med en VM-plats. Väl på VM gjorde han en stark insats och körde i mål på 39:e plats. På UCI-tävlingarna under Stockholm cyclocross weekend i Täby Park, kom han trea respektive fyra och visade att han tillhör toppskiktet inom cykelcross.


 • Välj den kvinnliga cyklist du vill rösta på! *

 • Välj den manliga cyklist du vill rösta på! *