loading   Laddar sida...
 
 

Röstningen är avslutad

 • Årets Postcyklist är ett årligt stipendium som delas ut till en kvinnlig och en manlig cyklist för framstående prestationer inom cykelsporten. Priset (tidigare Postryttaren), instiftades 1983 och delas idag ut av PostNord, huvudsponsor till Svenska Cykelförbundet. 

  Inom varje gren nomineras seniorcyklister som under året har nått internationella framgångar av en arbetsgrupp bestående av representanter från Svenska Cykelförbundet och PostNord. Genom webbomröstning utses två vinnare som får utmärkelsen Årets Postcyklist 2016.  

  Sista röstningsdag är den 15 november.


 • Årets kvinnliga Postcyklist
  Emilia Fahlin, Landsväg
  Motivering: Emilia har haft en mycket fin säsong. Hon har imponerat i de internationella landsvägsloppen och kört till sig flera pallplatser. I linjeloppet på Vårgårda Women’s World Tour tog hon sin första världscupseger, en skrällseger över hela världseliten. 

  Emma Johansson, Landsväg
  Motivering: Emma Johansson har med stort fokus och beslutsamhet visat att hon fortfarande tillhör den absoluta världseliten. Under året har Emma varit med och fightats om segrarna i internationella lopp. Hon vann två etapper och totalsegern i spanska Euskal Emakumeen 29. Bira och i linjeloppet i Rio bevisade hon sin enorma styrka genom att knipa OS-silvret i ett riktigt tufft utgångsläge.

  Jessica Enfot, Paracykel
  Motivering: Jessica är en rutinerad handcyklist med en stark säsong bakom sig där hon blev totalvinnare av världscupen efter sin delseger i Bilbao. Jessica var också en av Sveriges uttagna paralympier som tävlade i Rio.

  Jenny Rissveds, Mountainbike
  Motivering: Jenny har haft sin bästa säsong någonsin och bevisar gång på gång att hon håller världsklass på mountainbike-arenan. Ett EM-silver och VM-guld i U23-klassen följdes av delseger i världscupen och toppades med ett OS-guld. En medalj som svensk cykel sent ska glömma!

 • Välj den kvinnliga cyklist du vill rösta på! *

 •