loading   Laddar sida...
 

Föreläsare på Lärvuxpedagogernas rikskonferens

 
...

Per Lodenius

Föredrag: Livslångt lärande för den som gått i särskolan Riksdagsledamot(C), Kultur- och idrottspolitisk talesperson, talesperson i särskolefrågor, funktionshinderspolitisk talesperson. Tidigare lärare i gymnasiesärskolan.

Kontakt: Telefon: 070-322 92 89 (mobil)
E-post: per.lodenius@riksdagen.se

...

Tomas Boman

Föredrag: Hälsoinspiratörerna och den inkluderande högskolan Högskolan i Gävle startade hösten 2011 landets första högskoleutbildning för personer med utvecklingsstörning. Studenterna läste 120 högskolepoäng under tre år Utbildningens metodik och pedagogik anpassades till målgruppens förutsättningar och bedrevs som en distansutbildning. Efter examen var målet att studenterna skulle kunna vara verksamma inom bland annat dagcenterverksamhet, gruppboende och äldreomsorg och arbeta med hälsofrämjande aktiviteter.

Tomas Boman, Universitetsadjunkt i socialt arbete, Högskolan i Gävle
Telefon: 026 – 64 82 19
Mobil: 070-349 54 88, 072-011 53 30
E-post: tomas.boman@hig.se
Läs mer!

...

Sven Trygged

Föredrag: Skolerfarenheter och självskattad hälsa bland elever i särskolan

Sven Trygged, Universitetslektor i socialt arbete, Stockholms universitet
E-post: Sven.Trygged@socarb.su.se
Läs mer!

Kognitiv inlärningspotential och delaktighet som förutsättningar för optimalt lärande hos personer med intellektuell funktionsnedsättning

Katarina Florin och Patrik Arvidsson

...

Katarina Florin

Föredrag: Kognitiv inlärningspotential och delaktighet som förutsättningar för optimalt lärande hos personer med intellektuell funktionsnedsättning

Katarina Florin, Universitetsadjunkt i pedagogik, Utbildningsledare för lärarprogrammen vid Högskolan i Gävle
Telefon: 026-64 86 52
Mobil: 070-103 04 32
E-post: katarina.florin@hig.se

...

Patrik Arvidsson

Föredrag: Kognitiv inlärningspotential och delaktighet som förutsättningar för optimalt lärande hos personer med intellektuell funktionsnedsättning

Patrik Arvidsson, Högskolan i Gävle/Region Gävleborg
E-post: patrik.arvidsson@regiongavleborg.se
Läs mer!
Läs mer!

 

...

Anna Sjölander

Föredrag: Tillgängliga lärmiljöer ger förutsättningar att lyckas

Anna Sjölander, rådgivare på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM
Ett av de områden Anna arbetar mycket för är tillgängliga lärmiljöer och alla barn, elever och vuxnas rätt till sådant stöd som gör att de lyckas i sitt lärande.
Se gärna SPSM:s sidor om tillgänglighet för mer information: Läs mer!

E-post: anna.sjolander@spsm.se

 

...

Marianne Andrén

Föredrag: Valideringscentrum Gävleborg
Med validering menas att tillvarata, synliggöra, värdera och ge erkännande åt människors tidigare lärande, kunskaper och kompetens för att exempelvis underlätta och förkorta studietid, öka anställningsbarhet, öka förutsättningar för omställning på arbetsmarknaden eller som en del i ett integrationsarbete.
Genom en kvalitetssäker valideringsprocess får personen papper på sin kunskap och kompetens och ges förutsättningar att komplettera i förhållande till aktuella krav på arbetsmarknad och inom utbildning.
I syfte att vidareutveckla det regionala valideringsarbetet startades 2017 Valideringscentrum Gävleborg som en del i avdelningen Arbetsmarknad och kompetens.

Marianne Andrén, Projektledare Valideringscentrum Gävleborg, Region Gävleborg och Högskolan i Gävle
Mobil: 073-460 77 01
E-post: marianne.andren@regiongavleborg.se

 

...

Östra Teatern

Pjäs: ”Autist javisst! och Churchill var inte heller klok” - en verklighetsbaserad pjäs i två akter om livet med diagnos, Östra teatern

Östra Teatern är en kultur- och utbildningsförening från Stockholm som sätter funktionsnedsatta människors situation i fokus. De turnerar sedan 2003 i hela Norden med sex utbildningspjäser skrivna av dramatikern Gunilla Boëthius. Föreställningarna är baserade på verkliga upplevelser och följs av en diskussionsstund mellan ensemblen och publiken. Syftet är att deltagarna ska få en ökad förståelse för människor med funktionsnedsättning och deras livssituation och reflektera över frågor som bemötande, mångfald och social hållbarhet.
 
Kontakt:
Ulrika Ragnar Borell
Telefon: 08-720 07 47, 070-797 64 64
E-post: info@ostrateatern.se
Läs mer!
...

Ann Gomér

Föredrag: ”Att motivera ett livslångt lärande i gemenskap med andra”
 
Jag är ofta ute och pratar inför publik. 
Ibland är det i min egenskap av författare, ibland är det mamman i mig som talar och ibland pratar jag om alla läromedel jag gjort för personer med funktionsnedsättningar. Ofta blandas rollerna ihop en aning också. 
Som författare pratar jag oftast om dels hur min väg till författarskapet sett ut men även om vad jag skriver och för vem. Som det ser ut idag har jag fler olika målgrupper för mina böcker ofta har de en gemensam faktor - de behöver böcker som är lättlästa. Jag skriver för barn som är på väg in i läsandets underbara värld, jag skriver för personer med olika typer av funktionsnedsättningar och jag skriver också för nyanlända som behöver lära sig svenska språket. Senaste tiden har jag varit ute och träffat många elever på Komvux som läser SFI och kämpar för att lära sig svenska. Väldigt roligt!
När mamman i mig anlitas handlar det ofta om mitt liv med en funktionsnedsatt dotter. Det har varit ett liv med både svåra motgångar men också med ett starkt engagemang och oändlig kärlek. Jag pratar om kommunikationssvårigheter när talet uteblir, hur man upplevt bemötande i olika situationer och hur man som förälder ibland måste sålla bland alla instanser för att orka. Jag pratar också om balansgången i relationen mellan anhöriga och all personal som man ständigt möter ihop med sitt barn. Det är inte alltid lätt att föra en konstruktiv diskussion när känslorna svallar.  
Ibland åker jag för att visa och berätta om mina filmer, böcker och spel som jag gjort som läromedel.  Jag brinner för att ta fram bra läromedel som är anpassade både textmässigt, bildmässigt och i formen.   
 
Ann Gomér
Författare Nypon Förlag och Bona Signum AB
Telefon: 070-2537076
E-post: ann@bonasignum.se
Läs mer!
Bonasignum
Facebook
...

Jessica Eriksson
 

Föredrag: Kommunikativ tillgänglighet

Jessica Eriksson, kommunikationspedagog på Sundstagymnasiet, Karlstad Hammarö gymnasieförvaltning. Som kommunikationspedagog arbetar Jessica både på grupp, individ och organisationsnivå. Hon anpassar kommunikationshjälpmedel och utbildar personal i frågor som rör AKK. Tillgänglighet och delaktighet är frågor som hon brinner för och genom att göra anpassningar i miljön så kan man öka den kommunikativa tillgängligheten och delaktigheten för eleven. Något som är bra för en är oftast till stor nytta för andra. Jessica är sekreterare i ISAAC Sverige och startade även upp AKKgruppen på Faceboook, en grupp som i nuläget har över 4000 medlemmar. Bloggar även på Pedagog Värmland. För mer information se:

Facebook-grupp
ISAAC Sverige
Läs mer!

E-post: jessica.eriksson@karlstad.se